Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de pommes de terre, coupées en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
- 100 g de gruyère, coupé en morceaux (3 cm)
- 1 gousse d'ail
- 400 - 500 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 c. à thé de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1327.4 kJ / 317 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 289.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz aux herbes
35min
Salade carottes râpées (TM6)
10min
Gratin de pommes de terre (TM6)
1h 10min
Tarte aux pommes (TM6)
1h
Pizza végétarienne (TM6)
1h 40min
Tarte aux pommes
1h
Soupe à l'oignon
1h
Cuisson des pommes de terre avec le disque cuisson et éplucheur (TM5)
45 min
Éplucheur Carpaccio de betteraves et burrata
1h 25min
Sauce à pizza
35min
Riz basmati au curcuma et aux raisins de Corinthe
35min
Purée de pommes de terre classique
50min