![Indian Chicken Curry Indian Chicken Curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/486cf7bf-5b42-4eb2-a683-5739d34456b8/Derivates/8f787124-9d92-4846-b054-a8ad20716766.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 dried red chilies
- 1 oz coriander seeds
- ½ oz cumin seeds
- 1 tsp ground turmeric
- 1 cinnamon stick
- 6 whole cloves
- 6 black peppercorns
- 1 tsp Kashmiri chili powder (see Tip) (opcjonalnie)
- 8 green cardamom pods
- 10 - 15 curry leaves (opcjonalnie)
- 4 garlic cloves
- 2 in. fresh ginger, peeled
- 1 red onion, quartered
-
2
oz oil
lub 2 oz ghee - 30 - 40 oz chicken thighs, skin on and bone in
- 14 oz canned diced tomatoes (approx. 1 can)
- 1 heaping tsp fine sea salt
- 3 oz coconut milk
- ½ - 1 oz chopped fresh cilantro
Steamed Rice
- 13 oz basmati rice
- 35 oz water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3226.6 kJ / 771.2 kcal
- Białko
- 34.9 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 41.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 683.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butter Chicken
4h 5 min
Beef madras
1h 30min
Egg-Free Mayonnaise
10 min
Quick Thai Chicken Curry
40 min
Madras curry powder
15min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 Min
Curried chicken rasam
50 Min
Tandoori chicken
1j 35 menit
Chicken Garam Masala
50 Min
Lemon rasam
40 min
Lamb Keema with Peas
1 Std.
Fragrant Chicken Curry
1 Std.