Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de gambas crudas peladas
- 300 g de cava
- 800 g de mejillones frescos limpios
- 1 chorrito de aceite de oliva
- 12 vieiras
- 1 chalota (aprox. 40 g) en mitades
- 45 g de mantequilla en trozos
- 20 g de harina de trigo
- 200 g de nata (35% de grasa)
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1 pellizco de pimienta de Cayena desmenuzada
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 1 lámina de masa de hojaldre extendida
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 4117 kJ / 984 kcal
- Białko
- 51.3 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 58.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1544.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetas de centollo
7h
Solomillo Wellington con puré de patata, zanahorias y salsa de vino dulce (MEATER)
2h 40min
Langostinos con chimichurri de cítricos
30 min
Satay de pollo al estilo balinés con verduras encurtidas
1h
Rulos de salmón
1h 35min
Menú de Navidad
2h 30min
Chips de fabada y sus dips
3 godz. 50 min
Fondue bourguignon con 4 salsas - Francia
45 min
Langostinos con mojo verde
45 min
Cerdo asado
29h 20 min
Chimichangas
40min
Salsa verde
20 min