Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de gambas crudas peladas
- 300 g de cava
- 800 g de mejillones frescos limpios
- 1 chorrito de aceite de oliva
- 12 vieiras
- 1 chalota (aprox. 40 g) en mitades
- 45 g de mantequilla en trozos
- 20 g de harina de trigo
- 200 g de nata (35% de grasa)
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1 pellizco de pimienta de Cayena desmenuzada
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 1 lámina de masa de hojaldre extendida
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 4117 kJ / 984 kcal
- Białko
- 51.3 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 58.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1544.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galantina de pavo rellena
5 Std. 30 Min
Pudin de perdiz
26h 15min
Samosas de carne asada
1 Std.
Chuletas de cordero con salsa de hierbas (Al vacío)
2 Std. 45 Min
Crema en cóctel de sopa castellana
50 Min
Tejas de almendras
12 Std. 40 Min
Gambones con gabardina y salsa cesar de eneldo
1 Std.
Panecillos con langostinos, rúcula y manzana
15 Min
Chips de fabada y sus dips
3h 50min
Mejillones rellenos al estilo de Puglia
1 Std. 10 Min
Minipastel de pescado y marisco
40 Min
Salpicón de marisco
20 Min