Zeevruchtennat met champagne

Zeevruchtennat met champagne

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porties

Składniki

  • sjalotten
    40 g
  • Champagne
    300 g
    300 g mousserende witte wijn
  • mosselen, vers, schoongemaakt
    800 g
  • gekookte garnalen gepeld
    300 g
  • sint-jakobsschelpen
    12
  • bloem
    25 g
  • room, elk type (van koemelk)
    250 g
  • verse tijm alleen de naaldjes
    1 takje
  • gemalen cayennepeper
    1 snuifje
  • zout aanpassen aan de smaak
    2 - 3 snuifjes
  • gemalen peper
    2 - 3 snuifjes
  • citroensap
  • bladerdeeg (ca. 230 g) (zie tip)
    1
  • ei losgeklopt
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 2010.3 mg
Białko 43.3 g
Kalorie 5306.5 kJ / 1275 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 57.3 g
Węglowodany 65.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...