Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Milch
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 120 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 60 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eier
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 Prise Salz
- 120 g Blaubeerkonfitüre
- 150 g Heidelbeeren, möglichst klein
- 100 g Frischkäse
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1208 kJ / 289 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 62 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeerschnecken
3 Std.
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2h 45min
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2 godz.
Erdbeer-Streusel-Taler
2h 20min
Schoko-Erdbeer-Rolle
5 godz.
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3 Std.
Apfel-Schnecken
4 godz.
Rosinenschnecken
2h 20min
Apfel-Nuss-Kranz
2h 15min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1h 30min
Appelflappen (niederländische Apfeltaschen)
55 min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h