Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de tomate verde
- 1000 g de agua
- 150 g de cebolla
- 4 dientes de ajo, pelados, y tatemados
- 300 g de jitomate
- 30 g de chile chipotle adobado
- sal, al gusto
- 10 g de cilantro fresco, lavado y desinfectado
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 1305.3 kJ / 312 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 19.5 g
- Sód
- 422.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de queso
40min
Machaca de camarón (Black Diamond)
30min
Barbacoa de res con salsa borracha (Nuevo León)
5h
Frijoles Maneados
20min
Pozolillo de elote tierno estilo Michoacán
1h 20min
Lonches bañados tipo Gemma
55min
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20min
Frijoles puercos a mi manera
25min
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4 godz. 30 min
Entomatadas de pollo
40min
Papitas negras
55min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min