Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g shallot (approx. 1 small shallot), halved
-
300
g Champagne
lub white sparkling wine (e.g. Cava, Prosecco) - 800 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 Tbsp unsalted butter, plus 45 g diced
- 300 g raw, medium-sized prawns, peeled, deveined
- 12 small scallops
- 25 g plain flour, plus extra for dusting
- 250 g double cream
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 2 - 3 pinches fine sea salt, to taste
- 2 - 3 pinches ground black pepper, to taste
- 1 Tbsp lemon juice
- 250 g puff pastry (see tip)
- 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5306.5 kJ / 1275 kcal
- Białko
- 43.3 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 57.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 2010.3 mg
Alternatywne przepisy
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
35min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 Min
Lamb Shoulder with Red Wine and Rosemary
14 godz. 50 min
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40 Min
Beetroot Carpaccio with Goat's Cheese and Rocket
20 min
Salmon Fillets with Salsa Verde
30 min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1h 55min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Carrot and Swede Mash
20 min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1h 20 min
Marmalade-glazed Ham
1h 50 min