Urządzenia i Akcesoria
Shellfish Nage with Champagne
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions
Składniki
-
shallot (approx. 1 small shallot), halved40 g
-
white sparkling wine, (e.g. Cava, Prosecco)Champagne300 g
-
fresh mussels scrubbed and debearded800 g
-
unsalted butter plus 45 g diced1 Tbsp
-
raw, medium-sized prawns, peeled, deveined300 g
-
small scallops12
-
plain flour plus extra for dusting25 g
-
double cream250 g
-
fresh thyme leaves only1 sprig
-
ground cayenne pepper1 pinch
-
fine sea salt to taste2 - 3 pinches
-
ground black pepper to taste2 - 3 pinches
-
lemon juice1 Tbsp
-
puff pastry (see tip)250 g
-
medium egg beaten1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2010.3 mg
Białko
43.3 g
Kalorie
5306.5 kJ /
1275 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
57.3 g
Węglowodany
65.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Petits Pois and Pancetta Risotto
30 Min
Celeriac Remoulade
Keine Bewertungen
Kedgeree
45 Min
Asparagus Risotto
45 Min
Beef Bourguignon and Warm Lemon Pudding with Lemon Syrup
2 Std. 20 Min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40 Min
Berry Foam
10 Min
Cannelloni with Artichoke Filling and Tomato Sauce
1 Std. 35 Min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 Min
Roasted Red Pepper Shots
30 Min
Creamed Cod
45 Min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 Min