Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Haricots pinto
- 450 g de haricots pinto secs
- eau pour faire tremper
- 115 g d'oignons en morceaux
- 1 c. à thé de sel
- 1 c. à soupe d’origan séché
-
1
feuille de laurier fraîche (opcjonalnie)
lub 1 feuille de laurier déshydratée (opcjonalnie) - 1400 g de bouillon de légumes
Haricots frits
- 1 oignon blanc, coupé en morceaux
- 1 gousse d'ail (opcjonalnie)
- 15 g d'huile végétale
- ½ c. à thé de sel, selon le goût
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3544.7 kJ / 847.2 kcal
- Białko
- 49.3 g
- Węglowodany
- 148.9 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 36.5 g
- Sód
- 957.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sichuan spaghetti
Brak ocen
Fruits enrobés de chocolat sans allergène
Brak ocen
Bagatelle à la mousse aux pêches
40min
Tarte aux pommes
Brak ocen
Mélange sept épices
5 Min
Tarte végane aux pommes avec crumble et meringue
1 Std. 45 Min
Sandwichs à la glace vanille
13 Std. 25 Min
Antonio Bachour: Crèpes à la crème de mascarpone et petits fruits (métrique)
45min
Antonio Bachour: Bagatelle Red Velvet aux framboises (métrique)
2h 55min
Dorer légèrement ail et oignons
Brak ocen
Tartelettes glacées aux fraises et biscuits type Oréo®
5 godz. 30 min
Chaudrée de palourdes (Clam Chowder)
55 Min