Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les röstis
- d'huile d'olive, pour la plaque
- 130 g de betterave crue, coupée en deux, taille adaptée à la grande goulotte
- 130 g de panais
- 130 g de patate douce, coupée et adaptée à la taille de la grande goulotte
- 2 gousse d'ail
- 2 oeuf, de taille moyenne (53-63 g)
- 70 g de farine de blé
- 1 - 1 ½ c. à café de sel
- ½ c. à café poivre moulu
La sauce à l'aneth et persil
- 5 g aneth fraîs
- 5 g feuille de persil
- 200 g de crème fraîche, min 30% M.G.
- du zeste de citron jaune, râpé
- 1 c. à café de sel de mer
- ½ poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1156 kJ / 276 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 1311 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au potiron
1h 45min
Olives croustillantes
1h 30min
Tortillas de chia et quinoa et trio de dips
1h 45min
Mini pavlovas à l’orange
Brak ocen
Liqueur au cheesecake
Brak ocen
Sauce automnale
Brak ocen
Pizza pommes et brie
1h 50 min.
Tranche marbrée chocolat-orange
2 Std. 40 Min
Pâtes au blé complet à la crème de pois chiches et crevettes
35min
Cheesecake glacé
3 Std.
Petits pains au müesli (sucrés)
2h
Pizza végétarienne arc-en-ciel
1 Std. 40 Min