Röstis de légumes racines

Röstis de légumes racines

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Les röstis
  • d'huile d'olive pour la plaque
  • 130 g de patate douce coupée et adaptée à la taille de la grande goulotte
  • 130 g de panais
  • 130 g de betterave crue coupée en deux, taille adaptée à la grande goulotte
  • 2 gousse d'ail
  • 2 œufs, de taille moyenne (53-63 g)
  • 70 g de farine de blé
  • 1 - 1 ½ c. à café de sel
  • ½ c. à café poivre moulu
La sauce à l'aneth et persil
  • 5 g d'aneth frais
  • 5 g feuille de persil
  • 1 c. à café de sel de mer
  • ½ poivre moulu
  • 200 g de crème fraîche, min 30% M.G.
  • du zeste de citron jaune râpé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 1311 mg
Białko 8 g
Kalorie 1156 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...