Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- mantequilla para engrasar
- 330 g de harina de repostería
- 200 g de arándanos frescos
- 270 g de azúcar
- 1 ½ cucharaditas de flores de lavanda comestibles
- 175 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 3 huevos
- 125 g de yogur natural
- 1 ½ cucharaditas de levadura química en polvo
Glaseado de lavanda
- ¼ - ½ cucharadita de flores de lavanda comestibles
- 250 g de azúcar
- 40 g de leche
- 1 punta de cuchillo de colorante alimentario púrpura
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1685 kJ / 403 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 67.4 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 70.2 mg
Alternatywne przepisy
Pastel dulce de maíz
1ωρ. 30 λεπτ.
Bizcocho de leche condensada y naranja con semillas de amapola
1 Std.
Bizcocho Streusel
2h
Khao nom kok (Minitortitas dulces con leche de coco) - Laos
35 Min
Bizcocho de peras
1 Std.
Bizcocho ligero con orange curd
1 Std. 15 Min
Bizcocho de pera con jengibre
1 Std.
Bundt cake de zanahoria y nueces
1ωρ. 30 λεπτ.
Cake de yogur y chocolate
1ωρ. 30 λεπτ.
Bizcocho de plátano con costra crocante
1 Std.
Bizcocho de leche condensada
1 Std.
Bizcocho de manzana y canela
1 Std. 15 Min