Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa sablé con almendra
- 100 g de harina de repostería
- 100 g de azúcar
- 100 g de almendra molida
- 100 g de mantequilla fría, en trozos pequeños
- 1 huevo batido para pintar (opcjonalnie)
Relleno
- 500 g de moras frescas
- 60 g de azúcar
- 50 g de zumo de limón
- 15 g de maicena
- 60 g de mermelada de moras
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1195 kJ / 285 kcal
- Białko
- 4.91 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 11.95 g
- Błonnik
- 4.33 g
Alternatywne przepisy
Tableta de chocolate y castañas
5h
Tarta de limón y merengue
3h
Tarta de almendra (Pegarata)
2 godz. 30 min
Jalea de manzana
4h
Bizcocho húmedo de mandarina y coco
1 Std. 40 Min
Manzanas asadas con sabayón de moscatel
50 min
Tarta de crema pastelera y fresas
2 godz. 15 min
Tarta de manzana en hojaldre (Sin azúcar)
1 Std.
Peras al vino tinto
3 godz. 20 min
Tarta de manzana y pera
50 min
Mermelada de albaricoque con jengibre
1 Std.
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2h 35min