![Sticky Toffee Puddings Sticky Toffee Puddings](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/515f5b78addd3dba3871e98b63835239/Derivates/f107b195efba362b8266ee8a87acb375713f2c50.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 oz pitted dates
- 1 ½ tsp baking soda
- 6 oz water
- unsalted butter, to grease
Sticky Toffee Sauce
- 2 oz unsalted butter, cut into pieces
- 2 oz dark brown sugar
- 2 ½ oz honey
- 1 ½ oz whole milk
-
½
oz tangerine juice
lub 1 tsp vanilla extract
Sticky Toffee Puddings
- 1 ½ oz unsalted butter, cut into pieces
- 3 ½ oz dark brown sugar
- 5 oz all-purpose flour
- ½ tsp baking powder
- 1 large egg
- 25 oz water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1784.1 kJ / 426.4 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 71.6 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 380.2 mg
Alternatywne przepisy
Whole Lemon Olive Oil Bundt Cake
1 godz. 30 min
Rainbow Cake
2 Std. 45 Min
Double Vanilla Ice Cream
12h
Lemon Pudding Souffles
40 min
Mushroom and Chocolate Muffins
1 godz.
Sticky Toffee Puddings (Metric) (TM6)
1 godz.
Roasted Potato Salad
1 godz.
Chocolate Raspberry Dream
10 Min
Steamed Applesauce Cake
1 godz.
Summer Breeze Pineapple Pound Cake
1 Std. 10 Min
Glazed Lemon Muffins
1 godz.
Loaded Potato Soup
30 min