Rață cu sos de mure și piure de țelină

Rață cu sos de mure și piure de țelină

3.9 8 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porții

Składniki

Rață
  • piept de rață fără os, cu piele (aprox. 170 g fiecare)
    4 bucăți
  • sare de mare
    4 prize
  • piper negru măcinat
    4 prize
Sos de mure
  • mure
    250 g
  • zahăr extrafin
    30 g
Piure de țelină
  • țelină rădăcină descojită, tăiată cuburi (2 cm)
    800 g
  • apă
    1200 g
  • unt nesărat tăiat cuburi
    50 g
  • sare de mare
    ½ linguriță

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 801 mg
Białko 51 g
Kalorie 2107 kJ / 504 kcal
Tłuszcz 22 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...