Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g de queso panela
lub 150 g de queso cotija - 195 g de cebolla, en trozos
- 20 g de aceite
- 500 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos de 5 x 5 cm
- ½ cdita de sal
- 1 diente de ajo
- 250 g de rajas de chile poblano
- ½ chile serrano (opcjonalnie)
-
1
cda de concentrado de caldo de pollo
lub 1 cubo de caldo de pollo - 30 g de aceite de oliva
- 400 g de crema
Para servir
- 400 g de totopos, de maíz
- 50 g de cebolla blanca, cortada en media luna
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 19178.4 kJ / 4583.7 kcal
- Białko
- 159.1 g
- Węglowodany
- 479.2 g
- Tłuszcz
- 229.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 60.6 g
- Błonnik
- 26.8 g
- Sód
- 3064.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de queso
40 Min
Entomatadas de pollo
40 Min
Tostadas de rajas con pollo
40 Min
Pozolillo de elote tierno estilo Michoacán
1h 20 min
Lonches bañados tipo Gemma
55 Min
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20 Min
Frijoles puercos a mi manera
25min
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50 min
Entomatadas de pollo
40 Min
Tostadas de Pollo con Rajas
40 Min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30 min
Carlota de limón
5h