Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 7 ovos
- 250 g caju
- 220 g açúcar
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1393.5 kJ / 333 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 57.5 mg
Alternatywne przepisy
Bolo manga-laranja
50 Min
Bolo de ricota e limão
1 Std.
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1h 45min
Girafa torta
30 Min
Ferraduras de amêndoa
45min
Bolo de chocolate e amêndoa
30 Min
Bolo de limão e iogurte
40min
Bolo de limão e amêndoa
50 Min
Bolo de maçã, amêndoa e aveia
45min
Bolo de aveia e frutos secos
1h 20min
Bolo de chocolate e noz
1 Std.
Bolo de banana e noz
50 Min