
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
All-in Masse für den Schokohasen
- 80 g Weizenmehl, glatt
- 1 gestr. TL Backpulver von Dr. Oetker
- 25 g Kakaopulver (Backkakao)
- 80 g Feinkristallzucker
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g) von Dr. Oetker
- 2 Eier (Größe M) zimmerwarm
- 2 EL neutrales Öl z. B. Rapsöl
- 1 EL Essig z. B. Apfelessig
Sandmasse
- 200 g Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Staubzucker etwas mehr zum Bestreuen
-
1
Päckchen Orangenschale, gerieben (6 g), Finesse von Dr. Oetker
lub 1 - 2 TL Orangenschale, gerieben von 1 Bio-Orange - 1 Prise Salz
- 3 Eier (Größe M) zimmerwarm
- 230 g Weizenmehl, glatt
- 3 gestr. TL Backpulver von Dr. Oetker
- 1 EL Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 241.8 kcal / 1011.7 kJ
- Białko
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Sód
- 128.5 mg