Tostas de alcachofas con huevo mollet

Tostas de alcachofas con huevo mollet

4.4 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
6 raciones

Składniki

Crema de alcachofas y queso
  • 30 g de queso parmesano en trozos
  • 30 g de chalota en mitades
  • 1 chile rojo fresco (opcjonalnie) sin pedúnculo ni semillas
  • 1 diente de ajo
  • 5 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 1 pellizco de sal
  • 200 g de corazones de alcachofa en conserva (escurridos)
  • 60 g de queso cremoso
Huevos mollet
  • 6 huevos (M) fríos de la nevera
  • 850 g de agua
Tostas
  • 6 rebanadas de pan
  • 2 pellizcos de sal
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 1 cucharadita de pimentón

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 222 kcal / 928 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 19.9 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 434.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...