Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada
- 3 dentes de alho
- 1 c. chá de paprika fumada
- 5 grãos de pimenta preta
- 1 c. chá de sal
- 4 pés de salsa, só as folhas
-
100
g vinagre de xerez
lub vinagre de mel - 50 g água
Costeletas de borrego
- 800 g costeletas de borrego
- 100 g farinha
- 70 g azeite
- 150 - 200 g milho doce, enlatado
- 150 - 200 g natas
- Wartości odżywcze
- na 4 doses
- Kalorie
- 19909.6 kJ / 4758.5 kcal
- Białko
- 137.3 g
- Węglowodany
- 119.5 g
- Tłuszcz
- 413.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 172.3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 2888 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Costeleta de vaca com batatas e coleslaw de brócolos e manga
2 Std. 30 Min
Frango picante com batatas e molho de coentros
4 Std. 30 Min
Pão de alecrim recheado
Brak ocen
Cholent de carne com legumes de inverno
4 Std. 30 Min
Bacalhau à Gomes de Sá
1 Std. 40 Min
Rolos primavera com legumes - TM6
1 godz.
Arroz de costeleta de porco ao estilo de Hong Kong
1 Std. 30 Min
"Rosbife" de ganso de vitela com puré de batata, tomate-seco e molho de vinho tinto
10 godz.
Arroz de frango com caril
40 min
Asas de frango 5 especiarias
45 min
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1 godz.
Frango assado com legumes
1h 10min