Tagliatelle com fricassé de bivalves

Tagliatelle com fricassé de bivalves

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 doses

Składniki

  • água
    1500 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • mexilhão fresco e limpo
    600 g
  • amêijoa fresca e limpa
    600 g
  • berbigão fresco e limpo
    600 g
  • massa tipo tagliatelle
    500 g
  • sumo de limão (1 unid. aprox.)
    30 g
  • gemas de ovo
    6
  • azeite mais q.b. p/ envolver
    30 g
  • chalotas
    4
  • mistura de cogumelos cortados em quartos
    400 g
  • pimenta
    1 pitada de
  • tomilho-limão mais q.b. p/ guarnecer
    1 c. chá de
  • vinho branco
    30 g
  • leite evaporado
    210 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 743.1 kcal / 3109 kJ
Białko 58.5 g
Tłuszcz 16.6 g
Węglowodany 87.6 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 1535.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...