Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 4 - 5 pés de salsa, só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
- 2 - 3 dentes de alho
- 2 - 3 pitadas de piripíri
- 80 g azeite
- 150 g pão ralado
- 5 - 6 filetes de anchova, em óleo, escorridos
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 350 g esparguete
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3106 kJ / 742 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 895 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de penne com pepino e atum
50min
Cozer 500 g de pêssego
Brak ocen
Creme de legumes versátil
45min
Empadão de carne
1h 20 min
Cozido à portuguesa
1h 35min
Massa guisada com carne
45min
Penne com alcachofra e tomate
1h 5min
"Rosbife" de ganso de vitela com puré de batata, tomate-seco e molho de vinho tinto
10h
Massa gratinada com couve-flor e queijo fumado
1h
Esparguete integral com cebola e acelgas
1h 10min
Esparregado de feijão-verde
45min
Ninhos de esparguete com almôndegas de lentilhas
1h 5min