Esparguete com crocante de anchovas
TM6 TM5

Esparguete com crocante de anchovas

4.0 (5 ocen)

Składniki

  • 100 g queijo parmesão cortado em pedaços
  • 4 - 5 pés de salsa, só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
  • 2 - 3 dentes de alho
  • 2 - 3 pitadas de piripíri
  • 80 g azeite
  • 150 g pão ralado
  • 5 - 6 filetes de anchova, em óleo, escorridos
  • 1200 g água
  • 1 c. chá de sal
  • 350 g esparguete

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
3106 kJ / 742 kcal
Białko
23 g
Węglowodany
90 g
Tłuszcz
31 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
6.5 g
Sód
895 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy