Esparguete com crocante de anchovas

Esparguete com crocante de anchovas

4.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 doses

Składniki

  • queijo parmesão cortado em pedaços
    100 g
  • salsa só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
    4 - 5 pés de
  • dentes de alho
    2 - 3
  • piripíri
    2 - 3 pitadas de
  • azeite
    80 g
  • pão ralado
    150 g
  • filetes de anchova, em óleo escorridos
    5 - 6
  • água
    1200 g
  • sal
    1 c. chá de
  • esparguete
    350 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 742 kcal / 3106 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 90 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 895 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...