Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 5 oranges, zeste et jus
- 2 citrons jaunes, zeste et jus
- 4 bâtons de cannelle
- 2 grains d'anis étoilé
- 1 c. à café de clous de girofle
- 1 c. à soupe de poivre de la Jamaïque moulu
- 1 c. à soupe de graines de coriandre
- 600 g de sucre de canne
- 100 g de vin rouge
- Wartości odżywcze
- na 1 bouteille
- Kalorie
- 11282.2 kJ / 2696.5 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 693.8 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 25.4 g
- Sód
- 28.3 mg
Alternatywne przepisy
Soupe à la tomate, tartines de fromage fondu
30 min
Linzer torte
2 godz.
Kouglof alsacien
17 godz. 10 min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55 min
Bûche glacée aux amandes
Brak ocen
Crackers multicéréales
3h
Brioche plissée crème aux agrumes
4h
Chutney de poires
50min
Ficelle de pain
4hod. 5min
Rolls à la crème de marron
2h 25min
Galette des Rois franc-comtoise
1h 5min
Gougères au piment d'Espelette
1h 5min