Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de pommes de terre (2-3 petites et taille adaptée pour la grande goulotte)
- 200 g d'eau, et un peu pour couvrir les pommes de terre
- 1 c. à soupe de vinaigre blanc
- 70 g de gruyère, coupé en morceaux
- 2 gousses d'ail
- 1 c. à soupe romarin frais, feuilles seulement
- 50 g d'huile d'olive
- 350 g de farine tout usage, et un peu pour le plan de travail
- ½ c. à thé de sel
- ½ - 1 c. à thé de sel de mer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2273 kJ / 543 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 776 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce aux champignons faible en glucides
45 min
Flipbook Digital CA #1
2h
Quatre-quarts à l'écorce de citron
1u. 50min
Marshmallows
2h 30 min
Épis de maïs Cuisson lente
40 min
Éplucheur Casserole de patates douces
1h 20 min
Confiture de fraises, rhubarbe et vanille
45 min
Eclair caramel-noisette
2h
Vinaigrette citronnée
5min
Antonio Bachour: Crème brûlée et fruits tropicaux (métrique)
3u. 40min
Petits pains mollets
2j 15 menit
Entremets exotique
24 godz.