Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 bâtons de cannelle, émiettés en morceaux (voir "Conseil(s)")
- 4 c. à café de gingembre en poudre
- 2 noix de muscade, entières (voir "Conseil(s)")
- 2 c. à café de poivre de la Jamaïque en grains (voir "Conseil(s)")
- 12 clous de girofle (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 31 kJ / 8 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Carottes à la marocaine
40min
Cocotte de dorade, palourdes et crevettes au four
45 min
Minicakes salés au fromage et à la framboise
1u.
Poudre de champignon
5 Min
Tartelettes à la crème
55min
Brunch d'Europe de l'Est
1h 30 min
FEVRIER - Le cramique perdu - Nicolas Gautier
4h
Kouign-amann à l'ail et au parmesan
3h 15min
Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)
1h 40min
Tartelettes melon-fenouil sur pâte sablée à l'anis
1h 30 min
Balwza (crème tunisienne aux noisettes)
1h 25min
Cake citron-pavot
1u. 45min