Urządzenia i Akcesoria
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)100 g
-
garlic cloves2
-
shallots halved90 g
-
olive oil40 g
-
risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio)300 g
-
ripe tomatoes diced (2 cm)200 g
-
dry white wine60 g
-
boiling water500 g
-
1 heaped tsp vegetable stock paste, homemadevegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled1
-
tomato purée20 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
unsalted butter diced40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
602.2 mg
Białko
15.2 g
Kalorie
2384.5 kJ /
569.9 kcal
Tłuszcz
25.1 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
67.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
7 Days of Healthy Eats
24 Przepisy
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
7 in 7 Challenge
7 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Cookidoo® Served 2022
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Italian Kitchen
62 Przepisy
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Your Cookidoo® 2025: Homemade Hero
11 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Your First Month Mixing
55 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Greek Broccoli with Rocket Salad Pesto and Roasted Lemon
30 min
Pasta alla Nerano
40 min
Asparagus Risotto
45 min
Courgette and Feta Risotto
30 min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45 min
Sausage and Fennel Orzotto
50 min
Pea and Mint Risotto
40 min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 min
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Mushroom Risotto
30 min
Orzo with Salmon and Spinach
40 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 godz. 25 min