Tomato Risotto - Risotto al pomodoro

Tomato Risotto - Risotto al pomodoro

4.8 1.2K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • garlic cloves
    2
  • shallots halved
    90 g
  • olive oil
    40 g
  • risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio)
    300 g
  • ripe tomatoes diced (2 cm)
    200 g
  • dry white wine
    60 g
  • boiling water
    500 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • tomato purée
    20 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • unsalted butter diced
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 569.9 kcal / 2384.5 kJ
Białko 15.2 g
Tłuszcz 25.1 g
Węglowodany 67.4 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 602.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...