![Steamed Rice Steamed Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/20C6763B-8C78-4ECB-AD6A-B7FBC4122E95/Derivates/D1E5FFAA-014F-4AA4-AE54-04188554DDB2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
-
20
g olive oil
lub unsalted butter - 50 - 350 g white long grain rice (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 890.9 kJ / 212.9 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 46.7 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 591 mg
Alternatywne przepisy
Bolognese Sauce
1 Std. 15 Min
Steamed Corn on the Cob
25 Min
Boiled Pasta
20p
Boiled eggs
20p
Icing Sugar
5 min
Breadcrumbs
5 min
Mashed Potatoes
45min
Steamed Carrots and Parsnip Batons
25 Min
Steamed Potato and Butternut Squash Pieces
25 Min
Steamed Broccoli and Courgettes
15 min
White Long-grain Rice
35 Min
Basmati Rice
35 Min