Butter Chicken

Butter Chicken

4.7 1.8K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • chicken breasts skinless, diced (2-3 cm)
    500 g
  • tikka paste (see tip)
    100 g
  • ghee
    40 g
  • onions quartered
    150 g
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    20 g
  • fresh coriander cut in pieces
    10 g
  • garlic cloves
    3
  • fresh green chillies halved, deseeded if desired
    2
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground cumin
    2 tsp
  • ground coriander
    2 tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • water
    100 g
  • tomato purée
    70 g
  • single cream
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 634.2 kcal / 2653.3 kJ
Białko 33.2 g
Tłuszcz 47.9 g
Węglowodany 19.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 22.1 g
Sód 807 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...