Urządzenia i Akcesoria
Salted caramel ice cream
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 portions
Składniki
Salted caramel sauce
-
250 g brown sugarwhite sugar250 g
-
cream, min. 30% fat200 g
-
water1030 g
-
lemon juice1 tsp
-
butter, unsalted cold and as much as possible in one piece (approx. 60 mm x 40 mm x 10 mm)30 g
-
salt1 tsp
-
vinegar50 g
Ice cream
-
vanilla pod½
-
whole milk600 g
-
cream, min. 30% fat200 g
-
sugar30 g
-
egg yolks6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
2034 kJ /
486 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Antonio Bachour: Crème Fraîche Cheesecake with Strawberry Sherbet (Metric)
9 godz. 35 min
Vanilla ice cream
12 godz.
Choux pastry
2 godz.
Crunchy caramel popcorn
2 godz. 15 min
Caramel Custard
1 godz.
Lollipops
40 min
Frozen fruit sorbet
5 min
Ais Kepal Gula Melaka (Shaved Ice with Palm Sugar Syrup)
20 min
Béchamel sauce
15 min
Caramel toffees
2 godz.
Baguette
3 godz. 45 min
Chocolate ice cream
12 godz.