Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g carrot
Shao mai dough
- 50 g water
- 180 g flour
- 1 egg
Filling
- 300 g pork belly meat with its fat, boneless, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 15 - 20 g fresh mushrooms (e.g. shiitake, button, chanterelle)
- 5 - 10 g fresh ginger, thinly sliced (opcjonalnie)
- 270 g raw prawns, peeled, fresh or frozen
- 1 tbsp sugar
- 2 tbsp light sesame oil (30 g, see tip)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp cornflour (starch)
- oil, for greasing
- flour, for dusting
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Bacon-wrapped turkey leg with potatoes
Brak ocen
Hojicha Canelé
1h 20min
Prawn croquettes (croquetas de gambas)
9h 10min
Mushroom Beef Balls
50min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 godz.
Teochew Seafood Porridge
45min
Dim Sum 'Shao Mai'
2 godz.
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1h 50min
Steamed Siew Mai
5 Std.
Chocolate hazelnut spread
45min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 godz. 15 min
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.