![Dim sum 'Shao mai' Dim sum 'Shao mai'](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/154305.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g carrot
Shao mai dough
- 50 g water
- 180 g flour
- 1 egg
Filling
- 300 g pork belly meat with its fat, boneless, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 15 - 20 g fresh mushrooms (e.g. shiitake, button, chanterelle)
- 5 - 10 g fresh ginger, thinly sliced (opcjonalnie)
- 270 g raw prawns, peeled, fresh or frozen
- 1 tbsp sugar
- 2 tbsp light sesame oil (30 g, see tip)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp cornflour (starch)
- oil, for greasing
- flour, for dusting
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Crème caramel (flan)
5h 30 min
Sambal Matah (Balinese Sambal)
20min
Baby Back Ribs with Stout Beer BBQ Sauce
3sa 15 dk
Matzo Ball Soup
1h 20min
Peanut Butter Ice Cream
8 godz. 20 min
Blue Mussels with Herbed Cream Sauce
30min
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Crunchy Caramel Popcorn
2 Std. 15 Min
Hot and sour soup
20min
Hollandaise sauce
15 min
Dim Sum 'Shao Mai'
2 Std.
Japanese toasted sesame salad dressing
10 min