Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato ai mirtilli
- 200 g di mirtilli freschi + q.b.
- 500 g di panna (30-40% di grassi) fredda
- 300 g di latte condensato ben freddo
Cialda corallo
- 100 g di acqua
- 30 g di olio di semi di girasole
- 1 pizzico di sale
- 14 g di amido di mais (maizena)
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2174.3 kJ / 519.7 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 40.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 120.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato veloce alla frutta (TM6)
15 Min
Gelato ai frutti di bosco
12 Std. 15 Min
Gelato veloce alla fragola
20min
Coppa gelato alla pesca
24óra 15p
Frozen yogurt alla pesca
10 Std. 20 Min
Frozen yogurt al melone
10 Std. 20 Min
Gelato leggero alle albicocche
10min
Gelato all'ananas al profumo di agrumi
8h 20min
Frozen yogurt ai frutti di bosco
10 Std. 20 Min
Gelato ai frutti rossi
20min
Gelato alla pesca
20min
Gelato banana e ananas
8h 20min