![Pane alla zucca e mandorle Pane alla zucca e mandorle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7a214d1f3db62ced9b79049106f9d4a4/Derivates/b7a11cf4f700ceea6b5ad8e37ed023e76dcb1eba.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g di acqua
- 300 g di polpa di zucca a tocchetti (2 cm circa)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 100 g di farina tipo 2
- 15 g di zucchero
- 450 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 75 g di mandorle pelate
- 15 g di sale + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 603.5 kJ / 144.3 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 296 mg
Alternatywne przepisy
Impasto per pizza di Kamut®
2h
Biscottini mele e noci
50 Min
Pane integrale alla curcuma
16h
Pane alla zucca con uvetta
19 Std.
Barrette ai cereali e caramello (senza glutine)
40p
Pizza vegetariana con Affettatutto Bimby® (TM6)
3 Std.
Pane lenticchie, ceci e semi misti
9 Std.
Burger (vegan) (senza glutine)
4 Std. 30 Min
Pane per la colazione con frutta secca
3 Std.
Torta di carote e frutta secca con cioccolato (vegan)
1 Std. 10 Min
Pane semplice
4h
Impasto per pizza integrale
2h