![Shrimp and Crab Stack Shrimp and Crab Stack](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/31749EAD-BC58-43F8-84C4-CEAE8EA4F597/Derivates/7023f265-dacc-4d16-b76c-b64b4588affb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jumbo shrimp, unpeeled
- 1 tsp salt, to taste, divided
- 850 g water
- 70 g white jasmine rice
- 170 g jumbo lump crab meat, drained, (100 g drained)
- 1 avocado, small (approx. 85 g flesh)
- 2 tsp lemon juice
- ¼ tsp ground black pepper
-
microgreens, to garnish
lub fresh cilantro leaves, chopped, to garnish -
2
tbsp ponzu sauce
lub 2 tbsp soy sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1109 kJ / 265 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mixed Herbs Rice
35min
Baked Chili Beans
50 Min
Sous-Vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2h 20 min
Grilled Sirloin Steaks with French Potato Salad
Brak ocen
Squid Ink Pasta
1 Std.
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
4h
Pecan Pie Ice Cream Shake
1 Std.
Mushroom Herb Parboiled Rice
1 Std.
Vietnamese Egg Coffee
10 Min
Shrimp Louie Salad
1h 30min
Meat Sauce
1 Std. 45 Min
Tinga de Pollo (TM6)
40 Min