Salmone al forno con pesto aromatico

Salmone al forno con pesto aromatico

5.0 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Pesto
  • 100 g di olio di oliva
  • 40 g di pistacchi sgusciati e salati
  • 20 g di miele liquido
  • 10 g di senape in grani grossi
  • 1 limone bio, scorza grattugiata di ½ limone
  • 15 g di succo di limone
  • 2 mazzetti di basilico (circa 40 g), le foglioline lavate e asciugate
  • ½ cucchiaino di sale
  • 4 pizzichi di pepe
Patate
  • 850 g di patate novelle tagliate a metà o intere, a seconda delle dimensioni
  • 1 cucchiaio di olio di oliva
  • ¾ di cucchiaino di sale
  • 4 pizzichi di pepe
Asparagi
  • 500 g di acqua
  • 900 g di asparagi verdi pelati al terzo inferiore
  • 1 cucchiaino di sale
Salmone
  • 1 filetto di salmone, con la pelle o senza pelle (circa 700 g, qualità sushi)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 4 pizzichi di pepe
  • 1 limone bio, a fette
  • 30 cucchiai di pistacchi sgusciati e salati
  • 30 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 3889 kcal / 934 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 58 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...