Champignon en spinazie lasagne

Champignon en spinazie lasagne

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 porties

Składniki

Pesto
  • extra vergine olijfolie
    110 g
  • voedingsgist in vlokken
    40 g
  • amandelen in vlokken
    30 g
  • verse basilicumbladeren
    20 g
  • citroen alleen vers geperst sap
    ½
  • zeezout plus extra naar smaak
    ½ theelepel
  • knoflookteentjes
    2
  • gemalen zwarte peper naar smaak
Tofoe ricotta
  • knoflookteentjes
    2
  • tofu uitgelekt, in stukken gebroken
    395 g
  • olijfolie
    20 g
  • citroen alleen vers geperst sap
    ½
  • zeezout
    ¼ tl
  • voedingsgist vlokken
    2 el
  • water
    20 g
Champignon en spinazie vulling
  • olijfolie
    10 g
  • verse bruine paddenstoelen in dunne plakjes gesneden
    450 g
    verse Portobello-champignons, in dunne plakjes gesneden
  • verse jonge spinazie
    250 g
  • zeezout
    1 snuifje
Marinara saus
  • olijfolie
    10 g
  • ui gevierendeeld
    100 g
  • wortelen in stukken gesneden
    100 g
  • knoflookteentjes
    2
  • gedroogde tijm
    1 ½ tl
  • gedroogde pepervlokken (opcjonalnie)
    1 snuifje
  • zeezout
    ½ tl
  • gemalen zwarte peper
    1 snuifje
  • kristalsuiker
    1 snuifje
  • gehakte tomaten, uit blik
    800 g
Montage
  • gedroogde lasagnevellen (zie tip)
    12

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 29.5 g
Kalorie 2336 kJ / 557 kcal
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...