Vegan Spaanse kikkererwten- en rijstsoep

Vegan Spaanse kikkererwten- en rijstsoep

4.3 4 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
4 porties

Składniki

  • gedroogde kikkererwten
    75 g
  • water en iets meer om de kikkererwten te weken
    750 g
  • korte korrel rijst (bv. paella rijst)
    125 g
  • uien in stukken
    40 g
  • teentjes knoflook
    2
  • verse rode chilipepers zaadjes verwijderd, in stukken
    1 - 2
  • olijfolie
    20 g
  • groentebouillonpasta
    2 tl
    1 ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • saffraan
    1 zakje
  • witte wijn (veganistisch)
    100 g
  • zoete paprikapoeder
    2 tl
  • tomatenpuree
    15 g
  • paprika in stukken (2-3 cm)
    125 g
  • gehakte tomaten, uit blik
    200 g
  • zongedroogde tomaten in plakjes
    15 g
  • zout
    1 tl
  • groene olijven, ontpit
    60 g
  • groene erwten (vers of diepvries) indien bevroren dan ontdooid
    100 g
  • verse peterselie als afwerking
    ½ bos
  • citroen in partjes
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 857 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 1425.4 kJ / 340.7 kcal
Tłuszcz 9.4 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 52.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...