Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 6 piezas de claras de huevo
- 1 pizca de sal
- 140 g de azúcar glass
- 6 yemas de huevo
- 1 cdita de café soluble
- 20 g de avellana molida
- 60 g de harina de trigo
- 1 cda de azúcar glass
- 40 g Licor de avellana
Relleno
- 80 g de azúcar
- 150 g de mascarpone, a temperatura ambiente
- 200 g de queso crema, a temperatura ambiente
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1 cda de extracto de vainilla natural
- 5 g de café soluble
- 150 g de chocolate amargo cortado en trozos
- 5 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 10 porciones
- Kalorie
- 18126.4 kJ / 4332.3 kcal
- Białko
- 76.1 g
- Węglowodany
- 403.2 g
- Tłuszcz
- 266.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 139.3 g
- Błonnik
- 21.3 g
- Sód
- 1809.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan brioche
14 Std.
Pastel de vainilla con betún de chocolate
1h 30 min
Linzer de almendras y mermelada
1h 30 min
Minicakes de yogur (sin gluten)
40min
Gelatina de ciruela con bizcochos y crema de vainilla
Brak ocen
Buñuelos de viento
1u.
Macarrones con merengue francés
1h 30 min
Cannoli de queso y caramelo TM6
2u.
Panqué cubierto con chocolate TM6
1u.
Pâte sucrée
55min
Crema pastelera de pistache
20min
Panqué de vainilla
55min