Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 6 piezas de claras de huevo
- 1 pizca de sal
- 140 g de azúcar glass
- 6 yemas de huevo
- 1 cdita de café soluble
- 20 g de avellana molida
- 60 g de harina de trigo
- 1 cda de azúcar glass
- 40 g Licor de avellana
Relleno
- 80 g de azúcar
- 150 g de mascarpone, a temperatura ambiente
- 200 g de queso crema, a temperatura ambiente
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1 cda de extracto de vainilla natural
- 5 g de café soluble
- 150 g de chocolate amargo cortado en trozos
- 5 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 10 porciones
- Kalorie
- 18126.4 kJ / 4332.3 kcal
- Białko
- 76.1 g
- Węglowodany
- 403.2 g
- Tłuszcz
- 266.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 139.3 g
- Błonnik
- 21.3 g
- Sód
- 1809.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastes hidalguenses
1 Std. 50 Min
Pastel de calabaza
1h 25min
Panqué cítrico de nata con glaseado de limón
1h 25min
Panqué cubierto con chocolate TM6
1h
Chocolate blanco caliente con menta
30 min
Cheesecake con costra de granola
7h 20 min
Árboles de navidad de galleta
45 min
Crepas dulces con piñones, pistaches y especias
3h 40min
Camarón caramelo
1h
Pastel moka TM6 (Black Diamond)
2h
Bachour: Tartas de limón y albahaca
3h
Temperado de chocolate sobre mármol (tableado)
30 min