Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa choux
- 140 g de harina
- 20 g de cocoa en polvo
- 120 g de agua
- 130 g de leche entera
- 100 g de mantequilla
- 1 pizca de azúcar
- ½ cucharadita de sal
- 4 huevos (60-65 g c/u)
Crema pastelera
- 100 g de azúcar
- 500 g de leche entera
- 50 g de harina
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
-
1
cucharadita de vainilla
lub 1 cucharada de azúcar de vainilla
Cobertura de chocolate
- 150 g de chocolate amargo, en trozos
- 50 g de agua
- 50 g de mantequilla
Otros
- 400 g de crema batida
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1142 kJ / 273 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelatina de café y almendras
1h 15min
Salsa de crema de café
35min
Tronco del bosque encantado
2j 30 menit
Pay de pasta filo de pistaches y almendras
1h 15min
Galletas bicolor
50min
Nido de chocolate con huevos de Pascua
Brak ocen
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4h 35min
Rollo con mermelada de frambuesa
1h
Cheesecake de mora azul
5 godz.
Macarrones de chocolate
24h
Niño envuelto
1hod. 30min
Carlota de mango y queso
7h