義麵蔬菜湯

義麵蔬菜湯

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 人份

Składniki

  • 西洋芹 切成等長段狀
    120 克
  • 高麗菜 切塊(3 公分 x 5 公分,需可放入上蓋寬口處),請勿將葉片分開
    150 克
  • 紅蘿蔔 去皮
    120 克
  • 帕瑪森起司 切塊,需可放入上蓋寬口處
    100 克
  • 橄欖油
    30 克
  • 洋蔥 切塊
    150 克
  • 罐裝切碎番茄
    400 克
  • 蔬菜高湯塊 (可用於0.5公升)
    1
    1 茶匙 蔬菜高湯醬
  • 番茄泥 原味 (tomato passata)
    150 克
  • 乾燥奧勒岡
    1 大匙
  • 1 茶匙
  • ¼ - ½ 茶匙
  • 現磨黑胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 辣椒粉 (opcjonalnie)
    ½ - 1 茶匙
  • 800 克
  • 細圓通心粉
    80 克
  • 特級初榨橄欖油
    1 大匙
  • 新鮮巴西利葉 切碎
    1 大匙
  • 麵包 烤過

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 427 mg
Białko 10 g
Kalorie 975 kJ / 233 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...