Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g batata p/ cozer cortada em pedaços que caibam no bocal da mandolina Bimby®
- 80 g cebola cortada em pedaços
- 80 g queijo duro cortado em pedaços (2 cm)
- 6 ovos
- ½ - 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 500 g água
- Pimenta, moída no momento q.b. p/ temperar
- Salsa q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1005.4 kJ / 240.3 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 676.6 mg
Alternatywne przepisy
Biscoitos de amêndoa
20min
Salada de couve-flor e batata
30min
Batido de framboesa, lima e aveia
5min
Pãezinhos a vapor com recheio de miso
1h 30min
Patê de bacalhau
2u. 20min
Tempero picante para grelhados
Brak ocen
Bebida de amêndoa cor-de-rosa
10min
Gratinado de legumes e queijo
45min
Curgete à Parmegiana
45min
Tabuleiro de legumes
2h
Ponche de ananás e espumante
30min
Esparguete de batata-doce com caril e espinafres
2 Std. 25 Min