Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 80 g onions, sliced (1 cm)
- 350 g chicken thighs, skinless, boneless, cut in pieces (2 cm)
- 1000 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 8 - 10 garlic cloves, to taste
- 20 g sesame oil
- ¼ tsp ground black pepper
Congee
-
80
g white long grain rice
lub jasmine rice - spring onions, finely chopped, for serving (see tip) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1007.2 kJ / 240.7 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 802.5 mg
Alternatywne przepisy
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5min
Steamed Chicken With Herbal Liqueur
2h
Braised Rice Wine Fish
20min
Teochew Seafood Porridge
45min
Steamed Siew Mai
5h
Tomato-egg drop soup
20min
Rice Congee
4h 5 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
All-in-one chicken congee
35min
Cantonese Steamed Fish
40min