![Chicken Congee Chicken Congee](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5e847da171840135169493adcc8ef268/Derivates/fea3e8cf6b33e4c14ef95a991b60b850694d90a8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 80 g onions, sliced (1 cm)
- 350 g chicken thighs, skinless, boneless, cut in pieces (2 cm)
- 1000 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 8 - 10 garlic cloves, to taste
- 20 g sesame oil
- ¼ tsp ground black pepper
Congee
-
80
g white long grain rice
lub jasmine rice - spring onions, finely chopped, for serving (see tip) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1007.2 kJ / 240.7 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 802.5 mg
Alternatywne przepisy
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 godz. 25 min
One Pot Chicken Rice
50min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Soy milk and Mantou buns
6 godz.
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Steamed Chicken With Green Ginger Sauce
45min
Fluffy Japanese Cheesecake
1óra 50p
Curry Mee
30min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Bing Tang Hu Lu (Candied Strawberry Sticks)
40min
All-in-one chicken Congee
35min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20min