Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g batata descascada e cortada em pedaços que caibam no bocal da mandolina Bimby®
- 100 g queijo Gruyère, cortado em pedaços (3 cm aprox.)
- 1 dente de alho
- 400 - 500 g natas, min 30% de gordura
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta preta
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1523.5 kJ / 364.1 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 410.6 mg
Alternatywne przepisy
Salada de cenoura ralada - TM6
10min
Magia em sua casa - Rolo de carne
1 Std. 50 Min
Galette de ratatouille - TM6
1 Std. 30 Min
Menu: Sopa de tomate e feijão com Omelete de couve e feta
40 min
Menu: Puré de legumes com almôndegas de frango e uvas e maçãs a vapor
1h 10min
Gratinado de couve-flor e ovos cozidos
35 min
Maçãs em flor
55 min
Chips de legumes no forno - TM6
1 godz. 45 min
Pasta de alho
20 min
Tarte de maçã - TM6
1 godz.
Salada coleslaw - TM6
10min
Alho (Modo descascar)
5min