Frango frito coreano

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 doses

Składniki

Frango
  • dentes de alho
    2
  • gengibre fresco descascado, cortado em fatias (2 mm)
    10 g
  • farinha de trigo
    70 g
  • amido de milho
    20 g
  • fermento em pó p/ bolos
    1 c. chá de
  • sal
    2 c. chá de
  • pimenta
    ¼ c. chá de
  • asas de frango
    1000 g
Molho
  • dentes de alho
    5
  • gengibre fresco descascado, cortado em fatias (2 mm)
    10 g
  • açúcar mascavado claro
    50 g
  • vinagre de arroz
    60 g
  • mel
    60 g
  • pasta picante coreana (gochujang)
    30 - 50 g
  • ketchup
    30 g
  • molho de soja escuro
    15 g
  • óleo de sésamo
    15 g
  • Óleo q.b. p/ fritar
  • sementes de sésamo p/ polvilhar
    1 c. sopa de
  • cebolos (spring onions) cortados em rodelas finas (5 mm)
    2

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 745.9 kcal / 3120.9 kJ
Białko 48.6 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 50.8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 2118.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...