Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 300 g farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di burro freddo e a pezzi + q.b.
- 50 g di zucchero
- 100 g di acqua fredda
Ripieno
- 30 g di farina tipo 00
- 100 g di zucchero di canna
- 2 cucchiaini di cannella in polvere
- 850 g di mirtilli freschi
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata e il succo spremuto
- 1 albume leggermente sbattuto
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo d'uovo, leggermente sbattuto
- zucchero di canna q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1096.5 kJ / 262.1 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 9.3 mg
Alternatywne przepisy
Crostata di pomodori con pesto
1sa 30 dk
Tagliata di pollo in salsa BBQ
4 Std.
Gelée alla melagrana
3h 10min
Tortini pesca e fragola
1sa
Torta ai frutti rossi
3h
Menù: Curry di merluzzo e ceci con riso; ciambella all'arancia (Bimby Friend)
55min
Crostata al cioccolato e lamponi
2 Std.
Torta soffice alle albicocche
1sa
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1sa
Chips mais e lenticchie
35 dk
Panna cotta alle pesche
3 Std. 15 Min
Biscotti cioccolato bianco e noci di macadamia
1sa