Torta ai mirtilli
TM6 TM5

Torta ai mirtilli

4.3 (59 ocen)

Składniki

Pasta brisée

  • 300 g farina tipo 00 + q.b.
  • 150 g di burro freddo e a pezzi + q.b.
  • 50 g di zucchero
  • 100 g di acqua fredda

Ripieno

  • 30 g di farina tipo 00
  • 100 g di zucchero di canna
  • 2 cucchiaini di cannella in polvere
  • 850 g di mirtilli freschi
  • 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata e il succo spremuto
  • 1 albume leggermente sbattuto

Terminare la preparazione

  • 1 tuorlo d'uovo, leggermente sbattuto
  • zucchero di canna q.b.

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1096.5 kJ / 262.1 kcal
Białko
4.3 g
Węglowodany
38.3 g
Tłuszcz
11.2 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
2.9 g
Sód
9.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy