Torta ai mirtilli

Torta ai mirtilli

4.3 62 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 fette

Składniki

Pasta brisée
  • 300 g farina tipo 00 + q.b.
  • 150 g di burro freddo e a pezzi + q.b.
  • 50 g di zucchero
  • 100 g di acqua fredda
Ripieno
  • 30 g di farina tipo 00
  • 100 g di zucchero di canna
  • 2 cucchiaini di cannella in polvere
  • 850 g di mirtilli freschi
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza grattugiata e il succo spremuto
  • 1 albume leggermente sbattuto
Terminare la preparazione
  • 1 tuorlo d'uovo leggermente sbattuto
  • zucchero di canna q.b.

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 262.1 kcal / 1096.5 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 38.3 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 9.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...