Urządzenia i Akcesoria
Twice Baked Cheese Soufflés (Metric)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions
Składniki
-
unsalted butter plus extra to grease30 g
-
Parmesan cheese cubed30 g
-
cream 30%-40% M.F.175 g
-
onions cut into pieces60 g
-
bay leaf, dried1
-
nutmeg, ground½ tsp
-
black peppercorns6
-
salt1 tsp
-
eggs, large3
-
all purpose white flour30 g
-
chives, fresh chopped1 tbsp
-
white pepper, ground¼ tsp
-
goat's cheese peppered, divided (85 g, in pieces, 30 g crumbled)115 g
-
water, boiling
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
882.5 mg
Białko
17.8 g
Kalorie
1471.3 kJ /
351.7 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
15.6 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brandy Butter
10 min
Quick cheese soufflés
45 min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Lemon Posset
2 godz. 40 min
Pears in red wine
3 godz. 20 min
Hot Crab Dip
35 min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 min
Venison Wellington
3 godz. 30 min
Soubise Sauce
30 min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30 min
Hollandaise
15 min