Urządzenia i Akcesoria
Ricotta Gnudi with Sage Butter - Gnudi di ricotta con burro con salvia
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 20 godz. 45 min
6 portions
Składniki
Gnudi
-
ricotta cheese1000 g
-
vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)150 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
ground nutmeg freshly ground (see tip)1 tsp
-
fine semolina for dusting
Sage Butter
-
unsalted butter diced150 g
-
fresh sage leaves20
-
lemon finely grated zest only½
-
toasted pine nuts50 g
-
water for cooking gnudi
-
fine sea salt1 tsp
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
66 g
Kalorie
4477 kJ /
1077 kcal
Tłuszcz
80 g
Węglowodany
21.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spinach and Broccoli Terrine
4 godz. 40 min
Onion Ricotta Cakes with Sage
1 godz.
Taramasalata
15 min
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45 min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Slow-Cooked Pulled Pork with Steamed Buns
3 godz.
Aioli
10 min
Meatballs with Romesco Sauce
1 godz. 40 min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15 min
Romesco dip
10 min
Pancetta and asparagus galettes
1 godz. 5 min