Wersje kompatybilne
Ricotta Gnudi with Sage Butter - Gnudi di ricotta con burro con salvia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnudi
- 1000 g ricotta cheese
-
150
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 tsp ground nutmeg, freshly ground (see tip)
- fine semolina, for dusting
Sage Butter
- 150 g unsalted butter, diced
- 20 fresh sage leaves
- ½ lemon, finely grated zest only
- 50 g toasted pine nuts
- water, for cooking gnudi
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4477 kJ / 1077 kcal
- Białko
- 66 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 80 g
Alternatywne przepisy
Calzones with Marinara Sauce - Calzoni con salsa marinara
1h 30min
Caprese Stuffed Balsamic-Glazed Chicken
55 min
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45 Min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2 Std. 30 Min
Profiteroles
2h 15min
Sabayon (Zabaglione)
15 Min
Crème Pâtissière
15 Min
Gnocchi with Taleggio Cheese
1h 40min
Tuna and olive empanaditas
4hod. 5min
Caponata
50min
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 min
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30min