Wersje kompatybilne
Ricotta Gnudi with Sage Butter - Gnudi di ricotta con burro con salvia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnudi
- 1000 g ricotta cheese
-
150
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 tsp ground nutmeg, freshly ground (see tip)
- fine semolina, for dusting
Sage Butter
- 150 g unsalted butter, diced
- 20 fresh sage leaves
- ½ lemon, finely grated zest only
- 50 g toasted pine nuts
- water, for cooking gnudi
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4477 kJ / 1077 kcal
- Białko
- 66 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 80 g
Alternatywne przepisy
Barbecue Sauce
20 min
Crème Fraîche Ice Cream with Salted Caramel
12 godz.
Sicilian Caponata
30 min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45 min
Smoked Cod Roe Éclairs with Horseradish Cream
Brak ocen
Baingan Raita (Aubergine Raita)
15min
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20 min
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1h 30min
Black Rice Risotto with Mixed Seafood
50min
Sous-vide Herbed Turkey with Roasted Red Pepper Sauce
5h
Creamy Avocado Dip
10min
Parsnip Blinis with Stilton, Walnuts and Honey
2h 20min