Urządzenia i Akcesoria
Habermus - warmer Dinkelbrei nach Hildegard von Bingen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Mandeln, blanchiert80 g
-
Apfel in Stücken1
-
Birne in Stücken1
-
Ghee1 EL
-
Zimt1 TL
-
Milch800 g
-
Salz¼ TL
-
Muskat, gerieben¼ TL
-
Dinkelflocken250 g
-
Honig2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13 g
Kalorie
1688 kJ /
404 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
6.7 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Ayurveda
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Buchweizen-Porridge
30 min
Hirsebrei mit gebratener Banane
30 min
Warme Hafercreme mit gedämpften Birnen
20 min
Herbstlicher Buchweizenbrei
4 godz. 15 min
Frühstücksbrei
10 min
Orangen-Porridge mit Marillenmus
30 min
Gewürz-Porridge
20 min
Mandel-Porridge mit Cranberrys
20 min
Buchweizen-Apfel Müsli
8 godz.
Schnelles warmes Müsli
10 min
Hirsebrei mit Birnen und Nüssen
50 min
Goldene-Milch-Porridge
15 min