Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Reisnudeln
- 500 g Wasser
- 80 g Möhre
- 80 g rote Paprika, in 2 Stücken
- 50 g Radieschen, geputzt
- 100 g Rotkohl, in Spalten
- 1 TL Öl
Chilisauce und Fertigstellung
- 90 g Wasser
-
30
g Gochujang (koreanische Chilipaste)
lub 30 g Harissapaste - 90 g Sojasauce
- 30 g Zucker
- 8 Reisteigplatten (Ø 22 cm)
- 8 grüne Salatblätter (ca. 10 x 15 cm)
- 50 g Sojasprossen, abgetropft
- 8 Stängel Koriander, nur die Blätter, grob gehackt
- 8 Stängel Minze, nur die Blätter, grob gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 957 kJ / 229 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 1700 mg