石頭火鍋湯底

石頭火鍋湯底

4.5 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 人份

Składniki

調味汁
  • 昆布柴魚高湯
    200 克
  • 昆布 約3公分
    1 小塊
  • 醬油
    1 大匙
  • 1 茶匙
  • 米醋
    1 茶匙
炒料
  • 蒜頭
    10 克
  • 純芝麻油
    25 克
  • 乾魷魚 用剪刀剪成條狀,約0.5公分寬
    15 克
  • 洋蔥 切絲,約半顆
    60 克
  • 蒜苗 (opcjonalnie) 只取蒜白,切斜片
    1 支
  • 梅花火鍋肉片
    250 克
  • 高湯 任一口味
    1600 - 1800 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 885.2 mg
Białko 14.1 g
Kalorie 846.7 kJ / 202.4 kcal
Tłuszcz 14.5 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...