Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
調味汁
- 200 克 昆布柴魚高湯
- 1 小塊 昆布 ,約3公分
- 1 大匙 醬油
- 1 茶匙 鹽
- 1 茶匙 米醋
炒料
- 10 克 蒜頭
- 25 克 純芝麻油
- 15 克 乾魷魚 ,用剪刀剪成條狀,約0.5公分寬
- 60 克 洋蔥 ,切絲,約半顆
- 1 支 蒜苗 ,只取蒜白,切斜片 (opcjonalnie)
- 250 克 梅花火鍋肉片
- 1600 - 1800 克 高湯 ,任一口味
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 846.7 kJ / 202.4 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 885.2 mg