Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frolla all'arancia
- 100 g di zucchero
- ½ arancia, preferibilmente biologica, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di farina tipo 00
- 100 g di burro, a pezzi
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Frolla al cacao
- 100 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 00
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 100 g di burro, a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 878.5 kJ / 210 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 96.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini Pandorini (TM6)
15h
Tortine alle carote
1h
Biscotti al cioccolato fondente
2 Std. 10 Min
Focaccia agli spinaci con bresaola rucola e Grana
3h 20 min
Girandole della Befana
3h
Mini plumcake
40 min
Focaccia integrale con cipolle e peperoni (TM6)
3h 20 min
Muffin ai tre cioccolati
50min
Frollini salati al rosmarino
1 Std. 30 Min
Muffin della nonna alle mele
45min
Cruffin (TM6)
4sa 30 dk
Ghirlanda dolce di Natale
4sa 30 dk