Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua
- 500 g di patate, pelate e a tocchi (3 cm)
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baci di frolla montata con ganache al pistacchio
1 Std. 30 Min
Muffin salati prosciutto e formaggio
1h
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1 godz. 20 min
Sformatini di patate con cuore filante
40 min
Crocchette di zucca e taleggio
1h 15min
Frittelle di cavoli e Emmental
35 Min
Cocottine zucchine e fonduta (Bimby Friend)
55 Min
Tortine al limone (TM6)
2sa
Patate duchessa
1h
Piccoli calzoni TM6
4sa 30 dk
Polpette di mortadella
20 min
Lasagne al radicchio
2sa