Cupcake al cioccolato (senza glutine)

Cupcake al cioccolato (senza glutine)

4.4 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 pezzi

Składniki

Cupcake senza glutine
  • di mandorle pelate
    150 g
  • di zucchero
    80 g
  • di amido di mais (maizena)
    50 g
  • di cacao in polvere
    2 cucchiai
  • uova
    3
  • di latte
    50 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
  • di olio di semi di mais
    50 g
  • di lievito in polvere per dolci
    16 g
Crema al burro
  • di burro freddo, a tocchetti
    200 g
  • albumi (di uova medie)
    2
  • di zucchero
    50 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di confettura di fragole a temperatura ambiente (vedere varianti)
    60 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 341.7 kcal / 1429.6 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 24.9 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Sód 155.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...